De coeliakiemaand is begonnen!

De maand mei staat helemaal in het teken van coeliakie bewustwording! Wij (glutenvrije bloggers) willen van deze maand gebruik maken om coeliakie bekender te maken. Hoewel steeds meer mensen de diagnose coeliakie krijgen, is het volgens de NCV nog steeds de meest onbekende volksziekte van Nederland. Geschat wordt dat 160.000 mensen coeliakie hebben en 135.000 mensen dit nog niet weten. Wat een gigantische getallen zeg!

Deze hele maand gaan wij als glutenvrije bloggers “actief” bloggen over en voor coeliakie-bekendheid.

Bloggersactie

Elize Vis van storiesofacoeliac.nl was een van de eerste die begin maart over deze bloggersactie begon. Het is namelijk zo dat in America en Canada de maand mei ook in teken staat van coeliakie en de Celiac Awareness Month heet. Dichterbij ons in Europa is 16 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Coeliakie. De NCV in Nederland maakt ook gebruik van deze dag om coeliakie bekender te maken. Ook is er in mei een Awareness Week (11 tot 17 mei a.s.) om nog meer aandacht te vragen voor coeliakie.

De groep om het zo maar te noemen was al snel razend enthousiast over alle acties die je wel niet kan bedenken om coeliakie bekender te maken: promotiefilmpje, folders en snacks uitdelen, familie en vrienden informeren, bij de huisarts folders achterlaten, social media spammen, #hashtagacties… noem het maar op. We pakken het groots aan want coeliakie is niet zo- maar een ziekte.

Het is fijn dat elke blogger die deze maand zijn steentje bijdraagt zijn eigen bereik en eigen invulling heeft. Samen gaan we net een stapje verder en kunnen we best veel bereiken. Op de volgende post van #WijbloggenGV ga ik meer in op wat ik doe om coeliakie bekender te maken. Deze maand post ik dus twee keer in deze vaste rubriek.maand2

Hoe?

Online

De website www.coeliakiemaand.nl is vandaag van start gegaan. Er zal veel informatie over deze actie staan, een filmpje en vele acties van de groep bloggers en persinformatie. Hou de site in de gaten voor meer!

Sociale media

Ik hoop dat deze maand de hashtag #coeliakiemaand trending topic wordt! Daarnaast weet je maar nooit wat er via social media te winnen valt !>

Filmpje

Het speciale promotiefilmpje weet ik binnenkort meer over!

PR

Er is veel contact gezocht met kranten, magazines, TV programma’s en andere blogs om coeliakie bekender te maken. Volg de sociale media om te zien waar we allemaal vermeld staan.

T-shirts

Via de glutenvrijemarkt.com kun je speciale #coeliakiemaand tshirts bestellen: klik hier. Er zijn ook tasjes ontworpen maar die zie ik er nu nog niet tussen staan.

En nog veel meer! To be continued! En we bloggen erop los, allemaal op onze eigen manier.

Een groot dankjewel voor de bloggers die de afgelopen weken zo actief geweest zijn in het bedenken en organiseren van dit initiatief! 

Plaats een reactie